DIT IS editie #1

13 – 15 mei, strijp-s eindhoven

Het is van alles en nog wat: DIT. Het is samen doen, brede oriëntatie, hergebruik, hoge en lage cultuur, vernieuwing. Maar DIT is eerst en vooral een festival. Dus plezier en vermaak. Voor lichaam en geest. En voor iedereen met een open geest.

De eerste officiële editie van DIT vindt plaats op 13, 14 en 15 mei 2016 te Strijp-s. Een beter moment is niet denkbaar want dit weekend is het dubbel feest. DIT smelt namelijk samen met ‘Het Wonder’ dat de toekomst van Eindhoven én 125 jaar Philips, 100 jaar Trudo en de bibliotheek, 80 jaar Van Abbemuseum, 60 jaar TU/e en 50 jaar Evoluon viert. Dat is ook de reden dat DIT dit jaar niet met Hemelvaart plaats vindt maar een weekje later.

Op 13, 14 en 15 mei is heel Eindhoven DIT. En omgekeerd. Op het Stationsplein in de binnenstad en zeker ook op Strijp-S wordt DIT tot een hoogtepunt gebracht. DIT strijkt neer op Plug In City, in het VEEMGebouw, op het strand bij Onder de Leidingstraat, op Area51, op en rond het Ketelhuisplein, in Radio Royaal én het Klokgebouw.

DIT IS HET FESTIVAL VAN DE TOEKOMST. EEN FESTIVAL ALS AANJAGER EN VERBINDER VAN CREATIEVEN EN INNOVATIEVEN uit Eindhoven en daarbuiten.

DIT BRENGT ONDER ANDERE SPANNENDE EXPOSITIES, FILMVERTONINGEN, LABORATORIA WAAR PRANGENDE RVRAAGSTUKKEN WORDEN BESPROKEN, SCHERPE SEMINARS, START-UP BOOTCAMPS, SLOWFOODLABS, AMBACHTELIJKE WERKPLAATSEN, EEN UPCYCLED DESIGNBEURS, 24 UURS-HACKATONS WAAR BEDRIJVEN SAMEN MET STUDENTEN NAAR OPLOSSINGEN GRAVEN EN OPTREDENS VAN ARTIESTEN DIE NOOIT EERDER SAMEN OP HET PODIUM HEBBEN GESTAAN, NA EEN DAG COMPONEREN IN DE REPETITIE-AREA. Benieuwd naar het programma? Dat wordt de komende tijd hier bekendgemaakt.