DIT is Lab Dag

Datum: 14 mei 2015
Tijd: 14.00uur tot 19.00uur
Locatie: Radio Royaal, Ketelhuis, PastryClub en Plug in City
 
Op Hemelvaartsdonderdag wordt DIT omgetoverd tot een open-lab waarin verschillende laboratoria neerstrijken. In de labs wordt samengewerkt aan cases, vraag en oplossing vinden elkaar en nieuwe processen gaan van start. Samen projecten en producten bedenken die op DIT Editie #1 hun lancering vinden, daar draait Lab Dag om.
 
DIT Lab Dag is gratis te bezoeken. LAB DAG IS VOOR DENKERS, DOENERS, BOUWERS, VERNIEUWERS, KUNSTENMAKERS, OPLOSSERS, ONTDEKKERS, HACKERS, DESIGNERS en RUIMDENKERS. VOOR IEDEREEN MET EEN IDEE OF ZIN OM MEE TE DOEN. AAN DIT DOE JE MEE. Schrijf je in bij Brainport Park en Baltan Labratories.
 

RADIO ROYAAL

Lab: Hack the Body
Door: Baltan Laboratories
Locatie: Radio Royaal
 
Baltan Laboratories laat je meer te weten komen over het menselijk lichaam in het Hack The Body Lab. Iedereen die geïnteresseerd is in de relatie tussen technologie en het menselijk lichaam. Een aantal projecten met een link naar hack-the-body presenteert zich hier, waarna je naar hartenlust mee mag proberen, experimenteren en testen. Samen met andere denkers en makers zetten we een inspirerende middag op met hands-on experiment – waaruit misschien wel onverwachte nieuwe dingen ontstaan.
 
Lab: Alissa + Nienke & Dutch Design Week
Door: Alissa + Nienke (NulZes)& Dutch Design Week
Locatie: Radio Royaal
 
Benieuwd naar de reactie van materialen op beweging? Experiment over hoe materiaal reageert op je lichaam.
 
Lab: Soft Bodies
Door: Nicky Liebregts
Locatie: Radio Royaal
 
SOFT BODIES maakt van elke toeschouwer een deelnemer. Het is een installatie die een spiegel voorhoudt; een spiegel waarin technologie ons in staat stelt ons lichaam en onze identiteit buiten fysieke grenzen te verkennen. Door de dimensie van tijd toe te voegen ontstaat een nieuwe manier van expressie, waarin iedereen een kans krijgt zich te uiten.


KETELHUIS

Lab: Jasper Snoek
Door: Reframe Festival & Ketelhuis
Locatie: Ketelhuis (trappenhuis)
 
Het trappenhuis van het Ketelhuis wordt overgenomen door beeldkunstenaar Jasper Snoek. Zijn werk zal je verrassen en verbazen met thema’s als seksisme en racisme.


PASTRY CLUB

Lab: Virtual Reality
Door: VR Master & Fontys Future Media Lab
Locatie: Pastry Club
 
Maak tijdens DIT kennis met virtual reality (VR) in het Virtual Reality LAB. Met VR is het mogelijk om rond te kijken in een virtuele wereld, alsof je er zelf bent. VRmaster maakt het voor iedereen mogelijk om VR tours of reportages te maken, bekijken en te delen op een eigen url op het VRapp.co platform en de zelf te maken VRmaster brillen. Kijk rond in gebouwen, ervaar ruimtelijke plannen en (her)beleef een evenement.

In het Virtual Reality Lab is het mogelijk om:
Samen DIT vast te leggen in VR
Samen VR brillen te versieren
Samen VR brillen te bouwen

Iedere bezoeker kan een VR-reporter worden met zijn eigen smartphone of een 360° camera van VRmaster. Voor het maken van de 360° foto’s is de Google camera app voor Android of iOS nodig. Mail de gemaakte foto’s naar detlef@vrmaster.co en deze komen vrijwel direct in VR op vrapp.co/ditfest.

De VRmaster brillen van hout en karton kunnen versierd worden. Pak de aanwezige stiften en potloden en ontwerp je eigen VR-bril. Zet de bril in de etalage en VRmaster deelt de opbrengst met je of koop je eigen creatie.

Zet zelf je houten VRmaster in elkaar en ga naar huis met je zelf gemaakte VR-bril.


PLUG IN CITY

Lab: Treehouse
Door: Brainport Park
Locatie: Plug In City – Glaspaviljoen
 
Brainport Park roept bezoekers van DIT op om een prototype te ontwikkelen voor een Treehouse. Als opmaat voor de locatie in Brainportpark waar in de nabije toekomst de Treetop Experience / Treetop hotel en exporuimte moet gaat landen. Kaders; verbinding maken tussen mens, natuur, hightech en design, en Biodiversiteit verhogen.
Voor meer informatie en inschrijven klik hier.
 
inschrijven
 
 
 
Lab: Fitness track / Belevingspad
Door: Brainport Park
Locatie: Plug In City – Glaspaviljoen
 
Brainport Park roept bezoekers van DIT op om een prototype te ontwikkelen voor een Fitness track/ Belevingspad voor het gebied Brainportpark met de kaders (top)sport, mechatronica & technologie, (geestelijke) gezondheid en good food. Dit belevingspad wordt in 2015 nog opgeleverd.
Voor meer informatie en inschrijven klik hier.
 
inschrijven
 
 
 
Lab: Eventboulevard for the future
Door: Brainport Park
Locatie: Plug In City – Glaspaviljoen
 
We gaan een tijdelijke camping voor DIT editie # in 2016 ontwikkelen, die gaat landen op de Eventboulevard for the future. De eventboulevard moet een belevingsetalage worden voor innovaties die door Eindhovense bedrijven worden gedaan; de verbinding van mensen met hightech producten en uitvindingen tastbaar maken in een sportief, funbased of recreatief jasje.
Voor meer informatie en inschrijven klik hier.
 
inschrijven
 
 
 
Lab: DIT is nieuws – redactielab MUD
Door: Mud Magazine
Locatie: Plug In City (snelkookpan)
 
Het Eindhovense Mud Magazine vergaart al het nieuws in haar laboratorium en zet dit met zo min mogelijk digitale snufjes om tot een krant. Dus papier, illustraties, typmachines, polaroids en reageerbuizen. De grote vraag tijdens deze dag is ‘Wat is nieuws voor jou?’. De bezoekers en deelnemers van DIT leveren het nieuws bij het Lab of de Mud-reporters. Er is een deadline: om 19:00 moet de krant klaar zijn. We hebben dan een mooi resumé van de eerste DIT Lab Dag in handen. Je bent de hele dag welkom in het Mud Lab.
 
Lab: Broei Lab
Door: Broeinest
Locatie: Plug In City
 
Broeinest stelt twee vragen centraal op DIT:
 
1. Hoe en waar werkt, woont en speelt de Creatieve Maker uit Eindhoven in 2025?
2. Hoe kunnen we er voor zorgen dat materialen van de toekomst 100% afbreekbaar worden en hergebruikt om zo de vervuiling van onze aarde tegen te gaan?
 
Met het Broei Lab wil Broeinest meer lokale samenwerking realiseren, luisteren naar de behoeftes van de creatieve makers uit Eindhoven en de wereld een stukje mooier maken. De doelgroep is de creatieve maker met de nadruk op makers van fysieke omgevingen (ontwerpers, architecten, interieurarchitecten, meubelmakers, beeldend kunstenaars)
 
Lab: 3d print lab
Door: Plug In City
Locatie: Plug In City
 
Plug In City opent een 3d Print Lab op hun eigen terrein.
 
 
Naast alle open labs vol experiment en ontwikkeling kun je tijdens Lab Dag ook smikkelen en smullen. Barefoot Wine opent een wijnproeverij waar jij je aller lekkerste wijn kunt ontdekken. Meer van het bier? Dan is Beerze Beer voor jou aanwezig op DIT Lab Dag. Beerze neemt ook hun Antilliaanse vrienden mee voor het stillen van de kleine trek. Daarnaast is ook Gastvrij Caterij aanwezig met lekkere hapjes!


 
Terug naar programmaoverzicht >