#35

DIT is ook een Designdorp
Govert Flint, Inscience, Chun-Yu Lin, E52, Refugees, RECHAIR, Gray Power
Match Factory VDMA

tijdens de DDW. Een spannende plek waar met een ware Do It Together-ideologie samen wordt gecreëerd. Als eindpunt van de DIT is ook Design-route ben je hier aan het juiste adres; modeshows van Lidewij Edelkoort in de duurzame setting van Bri-co-lage, mental coaching van The Jump, muziek, voetbal 2.0 en allicht veel design in de breedste zin des woords.

Zo ook in het DIT is ook een Designdorp. Hier krijgen designers de plek om hun verhaal te vertellen achter hun creaties. Want dat vindt DIT belangrijk. Wat bewoog hen ertoe dit te creëren? Studio Yoni, Yuinn Huang en Chun-Yu (Brainport Development), Rob van der Burg (InScience), Tove Elfferich, Philémonne Jaasma, Evert Wolters (Refugees – TU/e). Bart Brouwers van het journalistieke platform E52 is ter plaatse en deelt zijn verhalen in de DIT is ook een krant. Heb je een tip? Meld het bij hem om mail het naar krant@ditfest.nl.

Het DIT is ook een designdorp is meer ontworpen door de gave ontwerpers Sander Wassink en Luuk van den Broek van collectief Collaboration O. Meer van hun werk is te vinden op Sectie-C, iets verderop in de stad. Go there!

 

Laweless principle building
Govert Flint
VDMA

De enige reden dat we gebouwen nodig hebben is om het klimaat te controleren. De vochtigheid, de temperatuur, de hoeveelheid licht en wind willen we kunnen reguleren. Een ballon is hét voorbeeld van een stabiele omgeving. Ontwerper Govert Flint doet met zijn Lawless Building Principle een poging tot architectuur zonder een gebouw te maken. Hij gebruikte drie materialen die alleen een ruimte kunnen worden als ze samenwerken.

 

Dutch International Science Film Festival presenteert Nova Eden
InScience
VDMA

In onze snel veranderende wereld wordt de ruimte voor natuur steeds kleiner. Planten hebben het moeilijk om zich aan te passen aan haar veranderende habitat. Nova Eden reageert hierop door planten te verrijken met technologie. Deze cybergenetische planten worden in staat om actief te reageren op hun leefomgeving en kunnen zo floreren in uitdagende omstandigheden.

 

Grey Power
Studio Yoni
VDMA
www.studioyoni.com

De maatschappij vergrijst en dit wordt vaak gezien als negatieve ontwikkeling. Yoni Lefévre wil het gestigmatiseerde beeld doorbreken en sociale barrières verkleinen. Ze ontwikkelde een manier om de dialoog te starten tussen jong en oud. Ze maakt gebruik van kindertekeningen om een genuanceerd beeld te visualiseren. Generaties stappen letterlijk in elkaars wereld.

Dit is het overbruggen van generatiekloven. DIT is ook design.

 

REFUGEES
Tove Elfferich, Philémonne Jaasma en Evert Wolters
VDMA

Tienduizenden mensen zijn onderweg naar een veilige plek in Europa. We zien het op tv en social media. Maar die beelden komen ineens wel heel dichtbij. Hoe gaan we daarmee op? Deze interactieve expositie laat je daarover oordelen, ervaren en van gedachten wisselen.

Dit is de dialoog aangaan. DIT is ook design.

 

Re-ChAIR
Yu Yin Huang
VDMA
www.facebook.com/yuinntraveling

Als designer in residence zoekt Yu Yin Huang telkens naar nieuwe designperspectieven. Er wordt nieuw leven gecreëerd door de functie van het product te verlengen. In Re-ChAIR worden nieuwe verhalen gecreëerd en blijven oude herinneringen en emoties bewaard.

Dit is producten een nieuw leven geven. DIT is ook design.

 

Fluid Architecture
Chun-Yu, Lin
VDMA

In Fluid Architecture presenteert Chun-Yu een experimenteel concept waarin water en lucht samengaat met architectuur. Het werk herziet de verhouding tussen hedendaagse architectuur en de duurzame essentie van natuur.

Dit is natuur en architectuur. DIT is ook design.

 

E52
Bart Brouwers
VDMA
www.e52.nl

E52 is een onafhankelijk actueel journalistiek platform voor Eindhoven. De lezer is de moderne Eindhovenaar die ervan overtuigd is dat de stad nu al veel te beiden heeft maar dat het de komende tijd alleen nog maar mooier kan worden. Bart Brouwers van E52 is ter plaatse en deelt zijn verhalen in de DIT is een krant.

Dit is een journalistiek platform. DIT is ook design.


terug naar het overzicht