Europe Map
Klokgebouw

Het Klokgebouw. Markant herkenningspunt voor de reiziger die de stad vanuit het noorden binnentreint. Sinds Eindhovenheugenis. De Philitefabriek – in Philipsjargon gebouw SA – werd voltooid in 1929, naar een ontwerp van bedrijfsarchitect J.R. Bouten. Een imposant uitroepteken achter de onstuitbare ontwikkeling van het industriële Eindhoven. Het is dubbel feest tijdens DIT en dat feest vindt plaats in het Klokgebouw.

Ketelhuis

Het oude transformatorhuis van Philips wordt nu het Ketelhuis genoemd. Het Ketelhuis ontpopt zich langzaam tot de huiskamer van Strijp-S; een plek waar iedereen zich thuis voelt. Langzaam groeien de slaapkamers, studiekamers, kantoren, ateliers en tuinen rondom de huiskamer, het Ketelhuis, heen. Bij het Ketelhuis horen het koffiehuis, de bakkerij, het restaurant, het foodlab, de rooftopgarden, en de bovenruimte.

MU

MU concentreert zich op het hybride hier, nu en straks van de visuele cultuur. Voor iedereen die geïnteresseerd is in hedendaagse kunst die energiek wordt gemixt met design, mode, muziek, architectuur en nieuwe media, is MU een avontuurlijke gids. Bij MU ontmoet en inspireert creatief Eindhoven, Nederland en de rest van de wereld elkaar omringd door een breed publiek. Je vindt MU in gebouw Gerard op Strijp-S.

Loft

Het loft dat dient als DIT-locatie is prachtig, eigenzinnig en heeft een fantastisch uitzicht. Neem een kijkje in een van de vetste huizen van Eindhoven en pik ook de expo mee van Addie Wagenknecht.

Ketelhuisplein

Iedere derde zondag van de maand landt de Feel Good Market op het Ketelhuisplein. Tijdens DIT ontmoet en verbind je op begane grond. Kramen vol duurzame en handgemaakte producten en kramen met streekproducten om de magen mee te vullen. DIT is een viering van de lokale dynamiek.

Pastryclub

De Pastry Club is een plek waar mensen direct verrast zijn wanneer ze binnenkomen. Het is namelijk gevestigd in de oude machinekamer van Philips! Hier kun je de heerlijkste patisserie zien én proeven in een fantastische industriële omgeving. Van hartig tot zoet, van ijs tot chocolade en van taart tot desserts. De drijvende kracht achter de Pastry Club is Jurgen Koens, hij is een van de ondernemers die ook zijn intrek heeft genomen in Vershal het Veem.

Radio Royaal

Machines aan de kant: Frans-Duits eten, dertienhonderd vierkante meter onopgepoetst industrieel design. Op de grond liggen zwarte en witte vloertegels, de muren zijn deels betegeld en deels voorzien van afbladderende verf. Midden in de ruimte staan grote, blauwe machines, ketels en buizen. Stalen zuilen, takels, hoge ramen en dakramen maken de sfeer in stijl af.

AreaFIFTYONE

AreaFiftyOne is een van de grootste indoor skateparken van Europa, een ontmoetingsplek voor skateboarders en inline skaters uit Eindhoven en omgeving. AreaFiftyOne is voor het eerst geopend voor publiek in een oude vliegtuighangaar in Meerhoven, maar door de flinke groei vind je deze plek tegenwoordig op Strijp S.

Plug In City

Een stad in een stad. Dat is Plug-In-City. Een stad zonder regels, zonder belemmeringen, zonder vooropgezet plan. Iedereen met een goed idee mag er bouwen. Of stapelen. En in alle gevallen verrassen. Van atelier tot object, van winkel tot attractie, van paviljoen tot unieke hotelkamer. Alles kan want alles mag.

Onder de Leidingstraat

Onder de Leidingstraat is prima plek voor je dagelijkse kleine boodschappen. In deze mini bio supermercado shop je de tofste kookboeken, de mooie kookspullen en de lekkerste producten met een goed verhaal!

Veemgebouw etage 8 en 9

Het karakteristieke Veemgebouw met zijn afgeronde hoeken, direct tegen de Beukenlaan, vraagt vanwege zijn uitstraling en zijn positie bij de entree van het gebied, om functies die een komen en gaan van mensen teweeg brengen. Weet DIT te vinden op etage 8 en 9, plekken waar je normaal niet zo snel komt.

Vershal het VEEM

Op de begane grond vind je de Vershal, een plek voor foodbeleving, in de breedste zin van het woord. Hier ga je - geprikkeld door geuren, kleuren en smaak – op culinaire ontdekkingsreis door de meest uiteenlopende culturen.